[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Strašidelná věž


Jako první zavelel Brendan: „Poliwagu, Vodní dělo!“. Vodní Pokémon zatočil vírem, který měl na břiše a vystřelil z něj silný proud vody přímo na kamenného Rhyhorna, ale neodrovnal ho tím. „To bylo slabý,“ ušklíbl se Giovanni. „Persiane, Den výplaty!“. Persian se protáhl, posadil se na zem a sundal si z čela znamínko ve tvaru mince. Hodil ho po Poliwagovi. Poliwag spadl na zem, ale neomdlel. Mince se vrátila Persianovi přímo na čelo. „Znám lepší útoky,“ zasmála se Elisha. „Diglette, Zemětřesení!“. Zemní Pokémon se roztočil kolem dokola a země se začala třást. Persian, Rhyhorn, ale i Brendanův Poliwag omdleli.

„Tseh,“ ušklíbl se znovu Giovanni a všechno zahalil hustý, neprůhledný kouř. Všichni se dali do kašle.

Když se vzduch konečně vyčistil, Giovanniho nebylo nikde vidět. Jen na zemi leželo něco, co se nápadně podobalo infračerveným brýlím. Brendan k tomu přiběhl a sebral to. „Tohle je Silph Scope,“ řekl.

***

„Tak jsme tady,“ řekla May, když vyskákali z autobusu před strašidelnou věží v Lavender Town. „Vážně si myslíte, že je to dobrý nápad?“ zeptal se Lee. „Vždyť se už stmívá!“. „Snad se nebojíš,“ pošťouchla ho May. „Ne, nebojím,“ řekl Lee rozklepaně a všichni se dali do smíchu, i když věděli, že za chvíli jim do smíchu asi moc nebude.

Ve věži je však čekalo obrovské překvapení – Gary. „Nazdár,“ protáhl. „Dáte si se mnou někdo zápas?“. „Samozřejmě,“ procedila skrz zuby May a vytáhla Pokéball. „A ty jsi kdo?“ začal se zajímat Gary. „May je moje sestřenka,“ řekla Elisha. „Ale, ty jsi tady taky?“ ozvalo se za Garym.

Zpoza sloupu vystoupila dívka s blonďatými vlasy až k pasu. „Jennifer,“ vydechl Brendan a Elisha zrudla. „Brendane...“ zavrčela varovně. Jennifer a Gary se dali do smíchu. „Ta tvoje přítelkyně nějak žárlí, co?“ zakřičel Gary a začal se smát ještě víc.

„Ráda už bych zápasila,“ řekla May s Pokéballem v ruce. „No dobře,“ souhlasil Gary. „A potom si dáme zápas my dvě,“ řekla Jennifer Elishe a ta samozřejmě také souhlasila.

***

„Každý si může zvolit dva Pokémony,“ řekl Gary a také vytáhl Pokéball. „Wartortle, leť!“. Z jeho Pokéballu vyskočila ušatá želva, vyšší vývojový fáze Pokémona Squirtla. „Tak to já si zvolím Sceptila!“ řekla May a hodila před sebe Pokéball s travním Pokémonem.

„Tak to je ten Treecko, co jsi dostala od profesora,“ řekl Brendan. „Ano, vyvinul se mi už dávno,“ řekla May. „Ale teď už k zápasu – Sceptile, Kulková semínka!“ přikázala. Sceptile otevřel tlamu a z ní začal vystřelovat špičatá semínka přímo na vodního Pokémona.

Už už to vypadalo, že Wartortle omdlí, ale vydržel to. „Dobře, Wartortle,“ pochválil ho Gary. „Použij Extrémní rychlost!“. Wartortle zmizel. Všichni se zmateně dívali kolem a Gary se jen usmíval. Najednou Sceptila něco udeřilo a on omdlel. Před ním se objevil Wartortle. „Jak to?“ zeptala se May a Gary se pořád jenom usmíval. „To je tajemství!“. „Tak teď si zvolím Manectrica!“.

„Wartortle, vrať se!“ vykřikl Gary a vrátil svého vodního Pokémona do Pokéballu. „Umbreone, volím si tebe!“. Z jeho Pokéballu vyskočila černá kočka se zlatými pruhy po těle. „Tak tohle je Umbreon, temná evoluce Eeveeho,“ řekl ohromeně Lee. „Eevee má tu schopnost vyvinout se do pěti různých, vlastnostmi i typově odlišných Pokémonů. A tohle je ten nejlepší – Umbreon.“.

„Tak to bude zajímavé – světlo proti temnotě,“ poznamenal Brendan a zadíval se na Pokémony.

Zápas zahájil Elishin Manectric. Na dívčin příkaz použil útok Šoková vlna. Blesk z Manectricova těla zasáhl Umbreona plnou silou.

„Umbreone,“ zavolal Gary, ale všichni viděli, že Umbreon už nebude zápasit dál. „Tak je to jedna jedna,“ řekla May a zavolala Manectrica zpátky do Pokéballu.

„A teď jsme na řadě my,“ řekla Elisha a vytáhla Pokéball. „To bude zápas jeden na jednoho. Clefairy, volím si tebe!“. „Nemáš nejmenší šanci,“ řekla Jennifer a vytáhla svůj Pokéball. „Golducku, do boje!“.

„Golduck, vodní a psychický Pokémon,“ stačil říct Pokédex dřív, než Lee. „Vyvíjí se z Psyducka a lidé si ho často pletou s normálním zvířetem.“.

„Clefairy, použij Metronom,“ rozhodla se Elisha. Clefairy se postavila před Golducka a začala se kývat sem tam, sem tam, sem tam... Pak otevřela tlamičku a z ní jí vystřelil červeno-černý paprsek a trefil Golducka, který hned omdlel.

„Panejo, tak tohle se Clefairy povedlo,“ řekl uznale Brendan. „Hyper paprsek.“. Jeho slova mluvila za vše – Hyper paprsek byl jedním z nejsilnějších známých poké-útoků vůbec.

„Tak jsme si zazápasili,“ prohlásil Gary a otočil se k nim zády. Odešel. Jennifer však ještě chvíli zůstala. Otočila se na Brendana a kývla na něj. Brendan jako očarovaný přešel k ní a Elisha zatím mohla vybouchnout vzteky.

„Brendane,“ řekla Jennifer,“ zase se chvíli neuvidíme. Proto bych chtěla, abys na mě jen tak nezapomněl.“. A dala mu pusu na tvář. Pak odešla za Garym.

***

„Elisho, podívej, já za to nemůžu, to bylo z kamarádství,“ řekl Brendan, ale dívka ho neposlouchala. V očích měla slzy a utíkala k východu z věže. „Neblázni, kam chceš teď jít,“ volal Brendan a Elisha se otočila: „To je mi jedno. Pojedu třeba domů, do Hoennu, zpátky do Lilycove, dělat moderátorku. Hlavně daleko od tebe!“.

Konečně jí dohnal. „Tak to ne. už jsem se ti omluvil a sama jsi dobře viděla, že já za to nemohl. Promiň.“. Elisha zastavila a otočila se k němu. „No dobře,“ vzdychla si. „Ale myslím, že my dva víc než kamarádi už nikdy nebudeme. Zkusili jsme si to, ale nevyšlo nám to. Tak promiň, a teď mě nech, chci být sama.“. Otočila se a utíkala po schodech nahoru, do dalších pater Strašidelné věže.

„Musíme jít za ní,“ vykřikla May a ona, Lee i Brendan vyběhli za Elishou po schodech do prvního patra věže. Do cesty jim však vplula fialová koule plynu.

„Pomoc, to je Gastly,“ začal křičet Lee. „Ano, to je,“ přisvědčila se smíchem May a Brendan se taky zasmál. „A vypadá to, že tě chce vyzvat na zápas,“ řekl.

„No dobře, Butterfree, leť!“ řekl Lee.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní