[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Společnost Silph


***

Brendan, Elisha a Lee stáli před domem, jakousi vrátnicí, za kterou by mělo být město Saffron.

„Je mi líto,“ řekla policistka, která stála přede dveřmi. „Město Saffron je stále obsazeno Rakeťáky. Nikoho tam nepouštíme, jenom silné trenéry...uf, to je dneska ale vedro...“. „A nechcete alespoň napít?“ zeptala se Elisha a vyndala si z batohu láhev sodovky a podala ji ženě. „Bezva, díky moc,“ řekla policistka a vypila ji na několik doušků. „Vím, že bych to neměla dělat, ale...jděte,“ řekla a ustoupila ode dveří.

***

Město Saffron bylo snad největší město světa Kanto. Všude byly obrovské mrakodrapy. Byl nádherný den, ale nikde nikdo nebyl, jen u místního Střediska byla skupinka lidí.

Brendan, Elisha a Lee se k nim přiblížili, a uslyšeli, jak diskutují o tom, že Rakeťáci obsadili celé město a že mají základnu v Silph Co.

Lee se otočil: „Silph Co.? To je nejvyšší mrakodrap tady! Támhle, podívejte,“ a ukázal na třpytící se budovu, na které byla obrovská písmena SILPH COMPANY. „Tak to bychom mohli dojít prozkoumat, nemyslíte?“ zeptal se Brendan a vzal si do ruky Pokéball. „Ano!“ vykřikli Elisha a Lee.

***

Před mrakodrapem nikdo nebyl a tak kamarádi vešli do vstupní haly, kde byl příjemný chládek.

„A co je tahleta Silph Co. vlastně zač?“ zeptal se zvědavě Brendan. „Vyvíjí různou Pokémonní techniku, jako třebaPokébally a jejich různé typy, nebo Poké-PC, léčivé přístroje do Středisek a tak,“ řekl Lee. „Aha,“ řekl Brendan. „A kam se tedy vydáme?“.

Vlezli do výtahu a uviděli dvanáct tlačítek. „Tak jedeme třeba do...“ přemýšlel Brendan. „Do třetího,“ řekla Elisha a zmáčkla tlačítko s číslem 3.

Výtah zastavil ve třetím poschodí. Elisha, Brendan a Lee z něj vylezli a rozhlédli se kolem sebe. Na naleštěných podlahách stály v květináčích vysoké, zelené palmy. Bylo tu příjemněji, než venku, protože tu fungovala chladivá klimatizace. Ale všude bylo podezřele prázdno.

„Stát! Co tu děláte?“ ozval se podivně známý hlas. Byla to Rakeťačka z týmu, který se Elishe pokoušel ukrást jejího Azurilla.

„Spíš co tu děláš ty, ne?“ zeptala se Elisha a vytáhla Pokéball. „To tě nemusí zajímat!“ zaječela dívka. „Doduo, volím si tebe!“ dodala a hodila Pokéball. Z něj vyskočil pták se dvěma hlavami. „To je Doduo,“ ozval se Lee. „Má dvě hlavy a...“. „To je mi teď celkem fuk,“ řekla Elisha a hodila před sebe Pokéball s Clefairy. „Bojuj!“. „Doduo, Klovací útok!“ řekla Rakeťačka a Doduo začal klovat oběma zobáky do Clefairy, která vypadala, že ji to hodně bolí. „Clefairy, Metronom!“ ozvala se rychle Elisha. Clefairy začala poskakovat na místě a mávat ručkama. Za pár vteřin je napřáhla před sebe a z nich vystřelily tři propletené paprsky – modrý, žlutý a červený. Trojtý útok. Doduo okamžitě omdlel.

***

Rakeťačka zmizela s nadávkami za rohem a Elisha, Lee a Brendan se rozběhli chodbou, odkud přišla. Na jejím konci spatřili dvě postavy, které Brendanovi přišli povědomé. „Vždyť to je přece Gary!“ vykřikla Elisha. „A Jennifer,“ řekl Lee a pokradmu se podíval na Elishu, která na sobě nedala nic znát.

„Nazdar,“ řekl Gary nahlas. „Tak vy se pokoušíte vyřešit záhadu Rakeťáků na vlastní pěst, že ano? No, dětičky si musí hrát,“ řekl a začal se spolu s Jennifer smát.

„Tak tohle ti nedaruju,“ řekl Brendan a sundal si z opasku jeden z Pokéballů. „Počkej, nech bojovat mě, vyzkouším svého nového Pokémona,“ řekl Lee. „Dobře,“ usmál se Brendan a ustoupil. „Ne tak rychle, dáme si zápas dva-na-dva,“ řekla Jennifer a hodila před sebe svůj Pokéball. „Bulbasaure, volím si tebe!“. „Já si volím Umbreona,“ řekl Gary a vypustil ven svého temného Pokémona. „Můj Pokémon bude Gastly,“ řekl Lee a Brendan dodal: „Já si zvolím Charmeleona!“.

***

Všichni Pokémoni stáli proti sobě s nepřátelskými výrazy ve tvářích. Nikdo skoro ani nedýchal, všichni jen čekali, co se bude dít. Útok zahájil Lee: „Gastly, Psychický paprsek na Bulbasaura!“. Duší Pokémon vyplázl jazyk a z něj vystřelil duhový paprsek na travního Bulbasaura. Ten se však jenom otřepal. „Teď ty, Umbreone!“ vykřikl Gary. „Temnou vlnu!“. Umbreon zavřel oči, ale za pár vteřin je opět otevřel. Vyšlehl z nich černý, silný paprsek, který se vzápětí rozdělil na tři a zasáhl každého Pokémona. Gastly spadl na zem, takže byl vyřazen a Lee ho musel povolat zpátky. Charmeleon to ustál, ale Bulbasaur, oslabený psychickým útokem od Gastlyho také omdlel. „Charmeleone, jsi na řadě,“ řekl klidně Brendan. „Ocelový pařát!“. Charmeleon před sebe napřáhl tlapku a z ní vyrazily dva stříbrné drápy. Ohnivý dráček se rozběhl a zasáhl jimi temného Umbreona. Umbreon omdlel. „Bezva, Charmeleone,“ řekl Brendan. Charmeleon nejdřív zazářil radostí, ale potom... začal zářit celý a vzplály kolem něj jasně červené plameny.

„On...on se vyvíjí,“ zakoktal Brendan a všichni se dívali na Charmeleona, který postupně měnil tvar. Stával se z něj větší a větší Pokémon, až nakonec zůstal a plameny uhasly. Před jejich očima stál ohnivý Pokémon, Charizard. Tentokrát byl první Pokédex: „Charizard, ohnivý Pokémon. Evoluce Charmeleona. Charizardi dokáží svým dechem roztavit i kámen a dokonce prý existuje utajené údolí, kde tyto ohnivé Pokémony cvičí.“.

„Myslím, že se můžeme rozloučit,“ řekl Gary a kývl na pozdrav. Jennifer se otočila a zamávala Brendanovi. Brendan se opět ponořil do vzpomínek...

***

„Takže,“ řekla Elisha, „už bychom měli být nahoře.“. Vylezli z výtahu ve dvanáctém poschodí.

„Stát!“ ozval se silný hlas. Všichni tři se polekaně otočili a uviděli samotného Giovanniho, velitele týmu Rakeťáků, jak přichází. „Tak jsme se dlouho neviděli,“ řekl a zasmál se. „Ale teď vás tady nepotřebuji. Musíme totiž najít a získat prototyp vylepšeného Master Ballu, který nám pomůže chytit jednoho vzácného Pokémona. A proto vás teď vyzvu na zápas, porazím a zničím. Persiane, volím si tebe!“.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní