[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Dva Stadiony


Z Giovanniho Pokéballu vyskočil známý kočičí Pokémon. „Charizarde! Volím si tebe!“ zakřičel Brendan a vrhnul vpřed svůj Pokéball. Vyskočil z něj ohnivý Pokémon, který se Brendanovi před chviličkou vyvinul a zlostně zadupal nohama. Pak vydechl kouř. „Persiane,“ nečekal na nic Giovanni, „Pokousání!“. Persian se vrhnul na Charizarda, vyskočil a zakousl se mu do paže. Charizard zařval a paží zatřásl. Persian spadl dolů a udeřil se o podlahu. „Charizarde!“ zavelel Brendan. „Plamenomet!“. Charizard vydechl a otevřel doširoka tlamu. Persiana zasáhly žhavé plameny a omdlel.

„Vrať se!“ vyštěkl Giovanni. „Tak snadno se nevzdám! Machampe, do boje!“. Z jeho vrženého Pokéballu vyskočil bojový Pokémon se čtyřmi pažemi a opaskem. „Machamp, poslední vývojové stádium Machopa,“ řekl Lee. „Dává takové rány, že protivník odletí až za obzor.“. „Charizarde, vrať se,“ řekl Brendan. „Jsi na řadě,“ kývl na Elishu, která tam už stála s Pokéballem v ruce. „Dobře, Drowzee, leť!“ vykřikla dívka a hodila před Machampa svůj Pokéball. „Drowzee, Psychický paprsek!“ poručila Elisha a Drowzee před sebe natáhl ruce. Z nich vyšlehl jasně fialový paprsek a zasáhl Machampa. Bojový Pokémon zařval a převrátil se na záda. „Vrať se,“ zařval Giovanni a hodil další Pokéball. „Kouřovou clonu!“. Celá místnost se zaplnila hustým kouřem a všichni začali kašlat...

***

Když se kouř rozplynul, Brendan a ostatní si všimli, že Giovanni zmizel. Pořádně se rozhlédli po místnosti a všichni tři hned uviděli, že v rohu sedí svázaný muž. Brendan k němu rychle přeběhl a rozvázal ho. Když mu vytáhl roubík z pusy, muž řekl: „Děkuji vám moc! Kde je ten odporný Giovanni?“.

„Nebojte, zmizel,“ řekla Elisha. „Ach, to je dobře,“ pokračoval muž. „Já jsem ředitel Silph Co. a Giovanni mě unesl a začal vyrábět Master Bally a rozesílat je po celém světě, aby do nich jeho Rakeťáci chytali legendární a vzácné Pokémony. I když jich vyrobil tisíce, nebudou mu nic platné. V nastavení na výrobu Master Ballů zapomněl nastavit jednu důležitou věc a tak každý Master Ball, který vyrobil, je ještě méně účinný, než obyčejný Pokéball. Ale vy, jako dík za to, že jste mě zachránili, dostanete každý tenhle jeden opravdový Master Ball. Tumáte,“ řekl ředitel a podal jim tři fialové Pokébally s velkým písmenem M vepředu. „Děkujeme,“ řekli Brendan, Elisha i Lee. „A teď ny Stadion!“ vykřikla Elisha.

***

Když kamarádi vylezli před budovu Silph Co., podivili se, že už se stmívá. Nejdřív ze všeho samozřejmě zamířili do Střediska, aby si zde nechali vyléčit Pokémony. „Nejspíš máte namířeno na zdejší Stadion, že?“ zeptala se sestra Joy. „Ano, chceme získat Močálové odznaky,“ řekl Brendan a Elisha přikývla. „Máte štěstí – Stadion je otevřený jen v noci, protože zdejší trenérka Sabrina si myslí, že se to k ní víc hodí,“ řekla sestra Joy. „Pročpak? Má snad temné typy Pokémonů?“ zeptal se Brendan. „Ne, nemá, ale uvidíte sami,“ řekla sestra Joy a otřásla se. Brendan a Elisha se po sobě znepokojeně podívali.

***

Když dorazili na místo, kde měl podle sestry Joy stát Stadion, zarazili se. Byly tam totiž Stadiony dva. Nad vchodem prvního z nich se skvěl obrázek Machampa a na druhém obrázek Espeona. „To je divné,“ řekl Brendan a Elisha přikývla. „Na tom není nic divného – Stadion s Espeonem je oficiální, tam můžete získat odznak. Zato na Stadionu s Machampem můžete získat tak akorát nějakého bojového Pokémona. Takže jdeme nejdřív kam?“ zeptal se Lee. „Jdeme si nejdřív pro bojové Pokémony,“ řekl Brendan a máchl rukou do vzduchu.

***

Uvnitř Stadionu to vypadalo, jako na všech jiných Stadionech. Byla tu zápasící plocha a na ní seděl, nohy křížem, nějaký muž, oblečený v kimonu.

Když k němu Brendan, Elisha a Lee došli, zvedl se. „Já jsem BlackBelt (v tomhle případě se mi nelíbilo použít české „Černý pásek“). Chcete mě porazit? Když mě porazíte, získáte bojového Pokémona. Tak kdo začnete?“ zeptal se a vytáhl Pokéball.

„Začnu já,“ postavil se před něj Brendan. „Pidgeotto, do boje!“. Ptačí Pokémon vyskočil ven, připravený k boji. „Já si volím Hitmonleeho,“ řekl BlackBelt. „Ale počkat, ty taky chceš zápasit o Pokémona?“ zeptal se Elishy. „Ano, ráda bych,“ přikývla a podívala se na Leeho. „Ale já ne,“ zavrtěl hlavou. „Nikdy jsem bojové Pokémony rád neměl.“. „No dobře, takže to bude zápas dva-na-dva?“ otočila se Elisha zpátky na BlackBelta. „Vypadá to tak,“ přisvědčil BlackBelt a vytáhl druhý Pokéball. „Hitmonchane! Do boje!“. „Já si volím Drowzeeho,“ řekla Elisha.

***

(Myslím, že je marné popisovat zápas, který Elisha i Brendan samozřejmě, s typovou výhodou, vyhráli po prvních útocích. Nestřílejte mne za to, jen jsem už unavený a chci tu kapitolu dopsat dneska a nebaví mě popisovat zápas ^^)

***

„Pidgeotto, Tornádo!“ zavelel Brendan a ukázal na Hitmonchana. Pidgeotto mávnul křidly a bojový Pokémona padl vedle Hitmonleeho. „Vyhráli jsme,“ zakřičeli Brendan i Elisha najednou a plácli si dlaněmi. „Ano, a tohle vám právoplatně patří,“ řekl BlackBelt, povolal Hitmonchana a Hitmonleeho zpátky do Pokéballů a podal je trenérům. „Díky,“ natáhla ruku Elisha a vybrala si Pokéball s Hitmonchanem.

„Hitmonlee je lepší,“ řekl s úsměvem Brendan a vzal si jeho Pokéball. „Díky,“ otočil se na BlackBelta a ten jenom přikývl. „Zaslouženě jste je vyhráli,“ řekl a opět si sedl na zem se zkříženými nohami a zavřel oči.

***

Konečně Brendan, Lee a Elisha stáli před dalším oficiálním Stadionem Pokémonové ligy v Kanto. „Tak, nejspíš jdeme dovnitř,“ řekl Brendan. „Nejspíš ano,“ souhlasila Elisha a Lee také přikývl.

Brendan se obrátil ke hvězdám, které jasně zářily na černém nebi a tiše řekl: „Přineste nám štěstí, hvězdičky.“. Aniž by čekal na cokoliv zvláštního, zůstal zírat vzhůru o chvíli déle. A tu se to stalo. Uviděl, jak se z oblohy snáší velké, jasné světlo a míří přímo k nim. Brendan, Elisha i Lee si protřeli oči a podívali se před sebe. „Latiasi!“ vykřikl Brendan. „Co ty tady děláš?“. „Letím vás zkontrolovat,“ pronesl Pokémon.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní