[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Šesté odznaky


„A tušíš, co by jsi si chtěl chytit?“ zeptal se Leeho Brendan. „No, mám představu, že bych si chytil Exeggcuty, anebo Nidorinu,“ řekl Lee. „A co takhle Scythera?“ zeptala se Elisha. „Jeden tu totiž zrovna je.“. Lee i Brendan se otočili. Uviděli velkého zeleného Pokémona, co vypadal jako luční kobylka, ale místo předních nohou měl ostré nože. „To je Scyther, hmyzí Pokémon,“ řekl Lee. „Je docela vzácný. No co, zkusit ho chytit můžu. Safari Balle, leť!“ řekl Lee a hodil Pokéball na hmyzího Pokémona. Zelený Pokéball vtáhl Scythera do sebe. Začal se třást a místo aby se pomalu uklidňoval, třásl se pořád víc a víc. Nakonec se rozletěl na kousky. Scyther vyskočil ven a zmizel. „Tak to nevyšlo,“ povzdychl si Lee. „A teď na Stadion!“.

***

Stadion Fuchsia City byl velká budova s tmavě fialovou střechou. Před vstupními dveřmi stála cedule a na ní stálo: „Vítejte na Stadionu ve Fuchsia City. Přišli jste si pro Duševní odznak? V tom případě se utkáte s Kogou, Vedoucím zdejšího Stadionu. Připravte se na ty nejdrsnější jedovaté Pokémony. A dávejte si pozor!“. Sotva to Brendan, Elisha a Lee dočetli, ze dveří Stadionu vyšli dva lidé. Starší muž a dívka asi v Elishině věku. Oba měli stejně fialové vlasy. „Tak dobře, tati,“ řekla dívka. „Měj se. A dávej o sobě vědět.“. „No neboj,“ řekl muž. „A teď už vážně musím jít, tak ahoj,“ dodal, políbil ji na tvář a odešel.

„A vy jste nejspíš trenéři, co si jdou pro odznak, že?“ zeptala se dívka kamarádů. „Ano,“ přisvědčil Brendan. „Já jsem Janine,“ řekla dívka a usmála se. „Od téhle chvíle jsem oficiální Vedoucí tohohle Stadionu.“. „Ale já myslela, že Vedoucím je Koga,“ řekla Elisha zmateně. „Ten právě odešel,“ řekla Janine.

„Uvolnilo se místo v Elitní čtyřce a on, jako nejlepší z Vedoucích Stadionů v Kanto dostal nabídku, aby tam šel. Tak se rozhodl, že půjde. Ale dost řečí,“ zarazila se Janine. „Jdeme si dát ten zápas, ne?“. Brendan i Elisha přikývli a v očích se jim zablesklo.

***

Zápasiště kupodivu nebylo uvnitř Stadionu, ale za ním. Byla to větší travnatá louka, která připomínala rovné golfové hřiště. Byla oplocena vysokým drátěným plotem.

„Tak, můžeme začít,“ řekla Janine a protáhla se. „Budeme zápasit o tyhle Duševní odznaky,“ dodala a vyndala z kapsy dva růžové odznaky ve tvaru srdce.

„Začni, Elisho,“ řekl Brendan a Elisha přikývla: „Díky.“. „Ale já mám nápad!“ zakřičela Janine a rozrušeně zatleskala. „Co kdybychom si dali zápas dva-na-dva? Už dlouho jsem žádný neměla!“. „My vlastně taky ne,“ řekla Elisha a Brendan kývl. „Tak dobře. Bude mi stačit, když vyhraje jeden z vás, ano?“. „Tím to bude lehčí,“ řekl Brendan a Elisha taktéž přikývla. „Takže, já si volím Crobata a Venomotha!“ řekla Janine. „Venomoth?“ podivil se Brendan. „O tom jsem v životě neslyšel.“. „Venomoth je hmyzí – létající Pokémon,“ řekl Lee. „Vyvíjí se z Venonata a dovede účinně zmást soupeře svým pylem.“. „Aha,“ kývl Brendan. „No, tak já si zvolím Charizarda,“ řekl Brendan. „Bojuj!“. Ohnivý Pokémon vyskočil ven, na trávu a mocně zařval. Protáhl si křídla a narovnal se. „No, můj Pokémon bude Drowzee,“ řekla Elisha. „Tak tedy, zápas může začít,“ prohlásil rozhodčí.

***

Všichni čtyři Pokémoni stáli v kruhu a čekali na příkazy svých trenérů. Jako první začala Janine. „Crobate, Vzduchový řezák na Charizarda!“. Crobat se roztočil a jako pila se vrhnul na Charizarda. „Charizarde!“ lekl se Brendan. „Sežehni Crobata Plamenometem!“. Charizard otevřel tlamu, ale dřív, než stačil vychrlit plameny, do něj Crobat narazil. Charizard zařval bolestí. „Drowzee!“ velela Elisha. „Psychopaprsek na Venomotha!“. Drowzee zamával rukama a vystřelil na můru zářivý paprsek. Venomoth sletěl k zemi. „Ach,“ řekla Janine, „nejspíš jsem s ním měla po minulém zápasu skočit do Střediska.“. Brendan se usmál. „Charizarde! Křídlový útok!“. Charizard chtěl vyletět do vzduchu, místo toho ale omdlel. „Ale ne,“ vzdychl Brendan. „Je to na tobě, Drowzee,“ řekla Elisha. Drowzee kývl a v očích se mu podivně zablesklo. „Crobate, Jed!“ řekla Janine. Crobat otevřel tlamičku a vychrlil z něj spoustu fialové tekutiny, které dopadala na Drowzeeho. „Drowzee!“ vykřikla Elisha. Vtom však Drowzee, pokrytý jedem, začal zářit. „Takhle vypadá otrava,“ usmála se spokojeně Janine. „Ba ne,“ ozval se Lee. „Takhle vypadá evoluce.“. Janine, Brendan i Elisha se otočili k Drowzeemu, ze kterého zmizel všechen fialový jed. Drowzee se zvyšoval, mohutněl a měnil tvar. Nakonec světlo zhaslo a na jeho místě byl teď jiný Pokémon. Byl vysoký, žlutý a měl Bílou srst kolem krku. Na hlavě byly špičaté uši a v ruce držel kyvadélko. „Hypno,“ oznámil Lee.

„No to je vážně bezva,“ zaradovala se Elisha. „Hypno! Hypnózu!“. Hypno se postavil před Crobata, který ho pozorně sledoval a začal kývat kyvadlem. Crobat za pár vteřin spadl na zem a tvrdě usnul. „Crobat není schopen pokračovat. Vyhrál Hypno, tudíž se vítězi stávají Brendan z Littleroot Town a Elisha z Oldale City,“ řekl rozhodčí a mávl praporkem.

***

Zapadalo slunce. Před Stadionem Fuchsia City stáli naši kamarádi a Janine. „Díky za dobrý zápas,“ řekla Janine. „My děkujeme tobě za to, že jsme blíž Pokémonové lize,“ řekl Brendan. „A taky za to, že se mi díky tobě vyvinul Drowzee,“ řekla Elisha. „Tak a tady máte Duševní odznaky,“ řekla Janine. Na dlani jí ležely dva odznáčky ve tvaru srdce. „Díky,“ řekl Brendan a jeden z nich vzal a připnul si ho na tričko, vedle ostatních pěti. Elisha si vzala druhý a připíchla si ho na šátek.

***

„Takže, na Cinnabar Island vedou dvě cesty,“ řekl Lee. „Buď můžeme jet na moře tady odsud a dostat se tam skrz záhadné Pěnové ostrovy, nebo můžeme zpátky do Pallet Town a odsud je to pár minut cesty lodí. Tak co?“. „Já bych byla pro návrat do Pallet za profesorem Oakem,“ řekla Elisha. „No tak tedy dobře,“ přisvědčil Brendan. „Ale ty Pěnové ostrovy mě mrzí.“. „Neboj, dobrodružství zažijeme dost,“ řekla Elisha. „A jak se tam dostaneme? Pěšky nejdu a autobusem taky ne,“ řekl Brendan. „A co kdybychom si pronajali balón?“ řekl Lee. „Balón? Jako cestovat vzduchem?“ řekl Brendan. „Ano, a nemuseli bychom ani tam ani tam a balón by nás zanesl rovnou na Cinnabar Island,“ řekl Lee. „No to je bezva,“ řekl Brendan. „Půjdeme se na něj zeptat k sestře Joy.“.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní