[seznam
povídek
]

Brendanův příběh

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Záchrana[ Zobrazit ]
2  První Pokémoni[ Zobrazit ]
3  Tajemný tým[ Zobrazit ]
4  Tátův stadion[ Zobrazit ]
5  Les plný zápasů[ Zobrazit ]
6  Bobule a Beautifly[ Zobrazit ]
7  Odznak a poslání[ Zobrazit ]
8  Na moři[ Zobrazit ]
9  Steven a Brawly[ Zobrazit ]
10  Splněný sen[ Zobrazit ]
11  Muzeum[ Zobrazit ]
12  Šokující zápas[ Zobrazit ]
13  Po úpatí sopky[ Zobrazit ]
14  Solrock a Lunatone[ Zobrazit ]
15  Semifinále[ Zobrazit ]
16  Elektrárna[ Zobrazit ]
17  Zápas s Archiem[ Zobrazit ]
18  Oheň, voda a ocel[ Zobrazit ]
19  Za řekou[ Zobrazit ]
20  Počasový Institut[ Zobrazit ]
21  Město na stromech[ Zobrazit ]
22  Zviditelňovač[ Zobrazit ]
23  V Safari Zóně[ Zobrazit ]
24  Poslední Soutěž[ Zobrazit ]
25  Opět sám[ Zobrazit ]
26  Tajná základna[ Zobrazit ]
27  Dvojčata a potápění[ Zobrazit ]
28  Legendy ožívají[ Zobrazit ]
29  Odznak bez boje[ Zobrazit ]
30  Nejvyšší Čtyři[ Zobrazit ]
31  Všechno jednou končí[ Zobrazit ]
32  Nový začátek[ Zobrazit ]
33  Tým[ Zobrazit ]
34  Přepadení v lese[ Zobrazit ]
35  První nový odznak[ Zobrazit ]
36  Trénovaní[ Zobrazit ]
37  Rozděleni[ Zobrazit ]
38  Gary, Bill a Misty[ Zobrazit ]
39  Cesta k Podchodu[ Zobrazit ]
40  Slavnost na lodi[ Zobrazit ]
41  Bitva na moři[ Zobrazit ]
42  Odznak a Pokémon[ Zobrazit ]
43  Poliwag a Pidgeotto[ Zobrazit ]
44  Cesta na Celadon[ Zobrazit ]
45  Prohra[ Zobrazit ]
46  Základna[ Zobrazit ]
47  Strašidelná věž[ Zobrazit ]
48  Flétna a odznak[ Zobrazit ]
49  Společnost Silph[ Zobrazit ]
50  Dva Stadiony[ Zobrazit ]
51  Sbohem, Pokémone[ Zobrazit ]
52  Cyklostezka[ Zobrazit ]
53  Další Safari Zóna[ Zobrazit ]
54  Šesté odznaky[ Zobrazit ]
55  Dobrodružství ve vzduchu[ Zobrazit ]
56  Zloděj a prohra[ Zobrazit ]
57  První Ostrov[ Zobrazit ]
58  Záchrana a zlý Hypno[ Zobrazit ]
59  Vroucí zápas[ Zobrazit ]
60  Tajemný Vedoucí Stadionu[ Zobrazit ]
61  Kolo jedna začíná[ Zobrazit ]
62  Vzpomínky zůstanou navždy[ Zobrazit ]
63  Dobrodružství pokračuje[ Zobrazit ]
64  Majkanový zápas[ Zobrazit ]
65  Růžová a zkameněliny[ Zobrazit ]
66  Pupkový zápas[ Zobrazit ]
67  :-:-:-:-:-: Read me! :-:-:-:-:-:[ Zobrazit ]
68  Vítejte v Johto[ Zobrazit ]
69  Poslání[ Zobrazit ]
70  Loupež v laboratoři[ Zobrazit ]
71  Bellsproutí věž[ Zobrazit ]
72  Falknerův Stadion[ Zobrazit ]
73  Unowní záhady[ Zobrazit ]
74  Spojená jeskyně[ Zobrazit ]
75  Slowpokové a Studna[ Zobrazit ]
76  Bugsy a Rival[ Zobrazit ]
77  The End...[ Zobrazit ]
78  ...and start again! Nečekané problémy[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 76-ti čtenáři na známku 1,96. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 208 komentářů [ Zobrazit diskusi ]
 

Vroucí zápas


„Ten Hypno mě unesl,“ sdělovala plačtivě dívenka. „A zhypnotizoval mě.“. „V tom případě s ním musíme něco udělat,“ řekl jeden z bratrů. „Ale co?“. „Nechte to na mě,“ řekla Elisha a vytáhla svůj Pokéball. „Taky mám jednoho Hypna. Leť!“. Z jejího míčku vyletěl Hypno a okamžitě se zadíval na toho cizího. Opatrně k němu přistoupil a zlý Hypno z lesa se malinko usmál. Oba dva se potom vrhli navzájem kolem krku a začali si něco povídat. Cizí Hypno se potom otočil k lesu a ukázal na stromy. Elishin Hypno se otočil ke své trenérce a zvláštně se na ní zadíval. Elisha pochopila.

„Je to jen a jen tvoje rozhodnutí, Hypno,“ prohlásila. Hypno se pořád díval na ni a na cizího Hypna. Pak se naposledy podíval na Elishu a zamával. „Tak dobře, jen jdi, kamaráde,“ řekla Elisha a zatajovala slzy. „Bude vám spolu dobře.“. Hypno se naposledy podíval na celou skupinku a zamával. Pak oba Pokémoni odběhli do lesa. Elisha zahodila bývalý Hypnův Pokéball a dupla na něj. Pokéball se rozskočil na dva kousky.

***

„Tak, a jsme zpátky na Cinnabar Islandu,“ prohlásil vědec Max a rozhlédl se kolem. „Tady jsem už dlouho nebyl.“. „Tak, hodně štěstí v zápase, a já už musím jít. Zase někdy na viděnou,“ řekl Bill a odešel.

„No a my jdeme na Stadion, ne?“ zeptala se Elisha. „Zadrž,“ řekl Lee. „Chtěla sis přeci nechat oživit Spirálovou zkamenělinu, ne?“. „Aha, to je pravda,“ řekla Elisha. „Ale kde?“. „To není problém, pojďte se mnou,“ řekl Max a odvedl je před velkou budovu, na které se skvěl zlatý nápis „Pokémonní laboratoř“. „Uvnitř vám ho oživí,“ dodal.

***

„Dobrý den,“ řekla Elisha prvnímu vědci v bílém plášti, kterého potkala. „Ahoj, copak by jste potřebovali?“ odpověděl vědec. „No, já bych si ráda nechala oživit tuhle Spirálovou zkamenělinu,“ prohlásila Elisha a ukázala profesorovi kamínek ve tvaru ulity. „Tak dobře, pojďte se mnou,“ řekl profesor a odemkl jedny z dveří, které byly ve stěně.

„Polož zkamenělinu sem,“ ukázal na velký přístroj. Elisha tam kamínek položila a profesor stroj zapnul. Vyšlehly jasné paprsky a na místě kamínku teď ležel malý Pokémon se zatočenou ulitou.

„Prosím, slečno,“ řekl profesor a vytáhl z kapsy Pokéball a hodil ho po Pokémonovi. Ten zůstal uvnitř. Vědec podal Pokéball Elishe a řekl: „Tak, to je tvůj Omanyte.“. „Děkuji vám moc,“ řekla Elisha a připnula si Pokéball se svým novým Pokémonem k opasku.

***

Skupinka teď stála před laboratoří. „Neměla tu být naše pochodeň?“ zeptal se Brendan. „Ano, měla,“ řekla Elisha. „A taky, že tu je,“ prohlásil Lee a ukázal na Blainea, který právě přicházel a hořící pochodeň nesl v ruce. „Ahoj,“ řekl a podal pochodeň Brendanovi. „Jste připraveni získat své odznaky?“.

***

Brendan, Elisha a Lee opět stáli na kraji lávového jezírka, nad kterým byla zavěšena zápasící plocha.

„Jdi první, Brendane,“ řekla Elisha a postrčila chlapce dopředu. „Dobře, díky,“ řekl Brendan a vytáhl Pokéball. „Tentokrát jsme silnější, Blaine! Nidokingu, volím si tebe!“. „Ah, Nidoking,“ prohlásil Blaine. „Odolný Pokémon. Ale já si zvolím Magmara!“. Láva zabublala a na plošinu vyskočila ohnivá kachna.

„Tyjo, Magmar,“ řekl obdivně Lee. „To je ohnivý Pokémon, který žije jen v sopkách nebo v jejich těsné blízkosti.“.

„Tak tedy, začněme,“ prohlásil Blaine. „Magmare, Ohnivou pěst!“. Ohnivý Pokémon napřáhl pěst a kolem té se rozhořel plamen. Vrhnul se na Nidokinga a praštil ho. Nidoking se zapotácel na okraji plošiny a jen tak ta, že nespadl do lávy.

„Nidokingu!“ zavolal vyděšeně Brendan. Pokémon se otočil na svého trenéra. „Uff,“ vydechl Brendan. „Teď, Nidokingu, použij Seismický otřes!“. Nidoking vyskočil do vzduchu a dupnul. Řetězy, které držely plošinu, se znatelně zachvěly. Magmar stál na místě a díval se na Nidokinga. Pak omdlel.

„Super. Vyhrál jsem,“ řekl Brendan a usmál se. „Nidokingu, byl jsi skvělý! Vrať se.“.

***

„A teď já,“ řekla Elisha. „Zkusíme nováčka. Omanyte!“. Zkamenělinový Pokémon vyskočil ven a připravoval se na svůj první zápas po několika tisících, možná miliónech let. „A já si zvolím Magbyho, protože všichni Omanyti jsou slabí,“ řekl Blaine posměšně a pustil ven zmenšeného Magmara.

„To je Magby,“ řekl celkem zbytečně Lee. „Může se narodit jen dvěma Magmarům. Ale je slabý, slabý, hodně moc slabý,“ dodal.

„Tím líp,“ řekla Elisha. „Omanyte, Serfování!“. Omanyte se zatočil a najednou mu z ulity začaly stříkat proudy vody, přímo na Magbyho. Magby, jakožto ohnivý Pokémon, okamžitě omdlel. „Všichni ostatní Omanyti možná,“ řekla Elisha, „ale ten můj ne.“.

***

Blaine přeskákal přes zápasiště až k Brendanovi, Leemu a Elishe. „Tak, oba jste vyhráli,“ řekl a natáhl ruku. Otevřel pěst a Brendan s Elishou uviděli dva stejné odznaky ve tvaru plamínku. „Jsou vaše,“ dodal Blaine. Brendan a Elisha si oba po jednom vzali a připíchli si je k ostatním.

„A už nám zbývá jen jeden,“ řekl spokojeně Brendan.

***

Ve Středisku je čekalo překvapení. Byl tam muž v černém obleku a černých brýlích. „Já jsem zástupce Indigové Konfederace,“ řekl. „A mám za úkol odvézt vás i s pochodní, kam si budete přát.“. „No, rádi bychom na osmý Stadion,“ řekl Brendan a Elisha přikývla. „Osmý oficiální Stadion je ve Viridian City,“ prohlásil muž. „Tamější trenér se před pár dny vrátil.“. „No bezva, konečně se podívám domů!“ zajásal Lee. „A my bychom se mohli po cestě zastavit u profesora Oaka, budeme přeci mít cestu přes Pallet Town, nebo ne?“ zeptala se Elisha. „Ano, můžeme,“ potvrdil muž. „Tak pojďte, na letišti na nás čeká letadlo.“.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní