[seznam
povídek
]

Jak vznikly Krásnohůlky

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Jak vznikly Krásnohůlky[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 22-ti čtenáři na známku 2,14. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi se nachází 1 komentář [ Zobrazit diskusi ]
 

Jak vznikly Krásnohůlky


Jednou, když neandrtálci eště ani neuměly lovit pořádně mamuty se Bůh snesl k jedné skupině neandrtálců, která mu dávala nejbohatší oběti. Dal jim schopnost čárů márů, a naučil je několika jednoduchých kouzel, která zvládl kažkdý. řekl jim, že když budou chtít být dobrými čarodějkami a kouzelníky,že musej kouzla i vymýšlet. Poslal na Zem první kouzelná zvířata. Všem se podařilo přežít, až na mantichoru. Oživla v roce 149, díky kouzlům byla naklonovaná. A jako první se jim podařilo vymyslet kletbu Avaka kedavra. Po ní imperio a pak crucio. Ale jednou u nich vzikly neshody. Rozdělili se na několik skupin, které spolu vždy vycházely dobře. I když se všichni báli, že proti nim vyšlou kletbu nejhorší. V každé skupině byl i jeden, který vyráběl hůlky. Jedna skupina, vymyslela francouštinu založila malou kouzelnickou školu. Protože jejich výrobce hůlek uměl vyrábět nejkrásnější hůlky. Většinou byli na zakázku.

Náplně byli tak mocné, že jeden kouzelník či čarodějka za rok vystřídal až 6 hůlek, jak je nezvládli. Vevnitř byla třeba kůže a zuby karkulinky (rozemleté) zředěné na kaši dračí krví. třeba tam přidal i trochu krve z člověka, kterému ta hůlka náleží. Tak založili krásnohůlky. Ve škole zůstali dva, aby na tu skolu bylo možné dohlédnout. Ti ostatní se povdávali a ženili, aby jejich děti mohly bejt čarodějky a kouzelníci. ty pak posílali do školy, a ukázalo se, že v krásnohůlkách měli dovoleno o prázdninách provozovat kouzla. Ovšem za 450 let, po vziku krásnohůlek se otevřela jejich Tajemná komnata. U'dajně ji postavil výrobce hůlek. Do školy chodila i jedna holka, která se menovala Gissela.Ležela na ošetřovně, protože na hlavě měla místo vlasů myší ocásky. přinesli tam vedle její postele jejího kamaráda, ovšem nebyl zkamenělý, ani mrtvý, protože se hýbal. Ředitel říkal, že ho takle zřídila mantichora. v ošetřování ještě nebili tak dobří, a proto až se uzdravil(4 týdny) došlo k dalšímu ůtoku. Tentokrát tobyl bazilišek. Oběť byla zkamenělá. 1 týden po 2. ůtoku se Gissela uzdravila a začala zjišťovat něco o tajemné komnatě. Tak pátrala po hradu. Nepátrala ovšem v její ložnici, a proto Tajemnou komnatu taky nenašla.

Až jednou se podívala pod postel. Pod jednou nohou své postele našla malou zlatou destičku, na které byla vyritá malá hůlka. Vytáhla svoji hůlku, kterou kdysi vyrobyl majitel Tajemné komnaty.Ta destička se dostala nějak ven a ukázala vchod, ktertý se zvětšoval. Gissela tam ihned skočila. Když dopadla, stála tváří v tvář mantichoře. Gissela byla malá a hubená, a to byla taky výhoda. Mantichora se unavila, a Gissela ji dorazila sveracím kouzlem. Všimla si dveří, a otevřela je. Tam na ni čekal bazilišek.Gissela si okolo sebe vyčarovala skleněnou ohradu ze všech stran. Kdyř bazilišek zjistil že přes sklo se nadostane, nechal toho, a uklidnil se. Kouzlem serpensortia vyčarovala hada, který rozumí lidské řeči, i když jí mluvit neumí.Řekla mu, ať se zeptá baziliška, jesti nechce být jejím domácím mazlíčkem. Bazil! išek řek že teda jo, a šli dál. Za dalšími dveřmi byl hypogryf. Gissela ovšem při péči o kouzelné tvory dávala pozor, takže se mu uklonila. Bazilišek se na něj vrhl,ale Gissela mu jemně dupla na konec ocasu což bylo znamení, aby ho nechal být. Hipogryf padl na šupinatá kolena pak zas vstal.Gissela i bazilišek okolo něj prošli.Další na řadě byl dospěly horský troll. Toho vyřídil bazilišek. A konečně byli v tajemné komnatě. Ukázalo se, že v ní sou hůlky, jaké svět neviděl. Gissela došla k jedné, vytáhla ji, a ta byla vskutku nádherná.Bílé dřevo, vybroušené a naleštěné do diamantové tvrdosti, 11 palců a uvnitř je krev draka, karkulinky,prášek z kosti mantichory,krev jednorožce a prášek z pera fénixe, to celé zabalené do kůže trolla. Gissela vyčarovala velkou tašku, do které bazilišek s Gisselou nandali všechny hůlky, a koukali otamtaď padat. Okolo trolla prošli bez povšimnutí, Hipogryfovi se uklonili a jako by se nic nestalo. Další byla prázdná, a tak k mantichoře šel první bazilišek. Baziliškův jed nemůže nic udělat mantichoře kromětoho ji omráčit na asi 40 hodin.

Bazilišek se vytáhl do Gisseliny ložnice a pomohl jí nahoru. Pak šli rovnou za ředitelem. Bazilišek se snažil na nikoho se zpříma nepodívat. Když řiditeli řekla co všechno se stalo, bazilišek na důkaz ukázal bůlky. Ředilel jim řek, že ty hůlky se hledají už léta a oni že je našli. Poslal sovu na ministerstvo aby ihned přijeli. Giselu za to pochválili, a dosta velkou odměnu. Gissele se ovšem její méno nelíbilo, a tak se přemenovala na Agripu.

Podle čtivosti napíšu Kruval nebo Bradavice.


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní