[seznam
povídek
]

Černovláska

[seznam
povídek
]

     Název díluFunkce
1  Černovláska[ Zobrazit ]
  [ Zobrazit pouze seznam dílů ]
Hodnocení Povídka byla hodnocena 10-ti čtenáři na známku 2,5. [ Přihlašte se ]
Diskuse V diskusi zatím nejsou žádné komentáře. [ Zobrazit diskusi ]
 

Černovláska




       Nežilo nebylo království a jednoho dne tam přišla baba Jaga a měla na vodítku hada. Nenažraný král si šel do kuchyně pro nůžky a odstřihl vodítko od hada. Potom ho snědl a kousek mu upadl na zem. Moucha ten kousek vzala a hodila ho kuchařovi Jiříkovy do pusy a potom řekla: "Ha ha budu žalovat králi že jsi to snědl". Král Jiříka pochválil a mouchu zabil.


       Král poslal Jiříka pro černovlasou pannu. Vláčel se lesem až k rybníku, kde narazil na dva chlápky a ty mu vnutily loď za koně. Když přeplouval rybník zlatá rybka mu začala prokousávat loď. Jiřík se začal potápět i s lodí zjistil že neumí plavat. Kdyby nebylo štiky tak je po něm. Když se vzbudil, tak byl na druhém břehu. Černovláska je ve vězení, zabij mě a půjdeš za ní říkala štika. Když přišel na zámek zjistil od krále, že je propuštěna.


       Když se šel projít do lesa, sedl si omylem do mraveniště a mravenci ho začali kousat a pomlouvat. Jiřík se naštval a zapálil mraveniště. Prvně shořelo jehličí a potom zbytek.


       Jiřík šel dál a viděl hladové ptáky. Jak byl rozčílen, dal jim do krku místo žížal klacíky. A potom šel zpět na zámek. Druhý den mu zadal král první úkol. Na zahradě je 20 Perel. Tvůj úkol je najít a sebrat všechny. Šel na zahradu a začal hledat. Ale nikde nic neviděl. Objevily se tam mravenci které nedávno zapálil. Jiřík povídá: "Mravenečci, pomozte mi najít všechny perly." Mravenci souhlasily, ale místo perel mu přinesly kamínky. Jiřík je poskládal a donesl Králi. Král ho za to pochválil a řekl: "Dones je černovlásce". Jiřík je donesl černovlásce a princezna mu poděkovala za donesené kamínky.


       Ráno se Jiřík vzbudil a šel za králem a ten mu zadal 2 úkol. Princezně upadl z okna prsten do jezera když si česala vlasy. Tvůj 2 úkol je najít ho. Jiřík šel k jezeru a začal hledat. Najednou se tam objevila štika. "Štičko, pomoz mi najít prsten černovlásky", řekl Jiřík. Štika odpověděla: "Právě jsem viděla jak zlatá rybka odnáší prsten". Řekla štika a vydala se za Zlatou rybkou. Na dně jezera uviděla dudlík; myslela si, že je to prsten a proto ho vzala a donesla ho Jiříkovi. Jiřík jí poděkoval a šel za králem. Král ho pochválil a řekl: "Běž ho dát princezně". Princezna ho pochválila. Jiřík potom odešel. Po jeho odchodu Princezna zjistila, že je to dudlík a řekla si: "To nevadí", a začala ho dudlat. Když byl večer, Jiřík se uchystal ke spánku. Náhle ho začala otravovat moucha. Jiřík se lekl, div jí nezabil. Jiřík jí bouchl rukou, ale moucha přežila.


       Ráno mu král zadal poslední úkol: "Jiříku, musíš najít Živou a Mrtvou vodu, pak ti dám Černovlásku. Jiřík se vydal lesem na cestu, když tu uviděl ptáky. A začal po nich házet klacky a kameny. V tu chvílí si uvědomil, že mu mohou najít živou a mrtvou vodu. Ptáčci moji milý, pomozte mi najít živou a mrtvou vodu. Ptáčci souhlasily, ale místo toho mu přinesly sladkou a slanou vodu. Jiřík jim poděkoval a šel ke králi. Král ho opět pochválil. A teď si můžeš vybrat černovlásku z těchto 100 dívek. Jen jedna je ta pravá řekl král.


       Jiřík byl v koncích, když tu tam přiletěla moucha, kterou praštil. Moucha zabzučela u dívky a řekla: "To je ta pravá, tu si vyber". Jiřík ukázal na pannu, panna odkryla závoj a Jiřík uviděl zlaté vlasy. Tuto Zlatovlasou pannu si vezmeš k vám na zámek řekl král a odešel. Plul s pannou po jezeře na lodi. Když přepluly jezero tak šli lesem až došli na zámek. Jiřík ukázal králi zlatovlasou pannu. Králi se nelíbila a proto jí nechal popravit. Král si neměl koho vzít, tak si vzal Jiříka. Nežily spolu šťastně, protože Jiřík při porodu zemřel. Královi zůstal synáček a zámek. Král nežil šťastně až do dnes.



Zazvonil Zvonec a pohádky je

Konec


  • Komunita
  • Anime
  • Hry
  • TCG
  • Fan
  • Download
  • Ostatní